STIGMA Z LED LUČMI LUMENIA ZAGOTOVILA SKLADNOST S STANDARDI

Podjetje Stigma cevni sistemi d.o.o. iz Domžal se je zaradi uskladitve s priporočili standarda SIST EN 12464-1, ki ureja osvetljenost delovnih mest, odločilo popolnoma prenoviti svoj sistem razsvetljave.

Podjetje, ki izdeluje cevi iz umetnih mas, je uporabljalo svetilke s po tremi 85-vatnimi fluorescentnimi sijalkami oz. skupno močjo 255 W. Zamenjali smo jih z 72 LED svetilkami G LUM, ki so namenjene osvetlitvi industrijskih objektov in delovnih linij ter mest v proizvodnji.

Pri načrtovanju smo upoštevali različne potrebe posameznih delov proizvodnje in zato uporabili luči z različnimi lastnostmi – z mlečnim oz. polprosojnim difuzorjem, luči s senzorji in brez.


NAŠA REŠITEV

Na podlagi svetlobnega izračuna je bilo nameščenih 61 60-vatnih LED svetilk G LUM dolžine 1500 mm, s polprosojnim difuzorjem in 11 20-vatnih LED svetilk G LUM s polprosojnim difuzorjem in senzorjem. Svetilke imajo dolgo življenjsko dobo in zagotavljajo stopnjo zaščite pred vdorom IP64.

Naročnika so poleg kakovosti, izjemnega svetlobnega izkoristka in dolge življenjske dobe naših izdelkov prepričale tudi naše svetovalne storitve, pripravljenost prilagajanja strankam in možnost uporabe več različnih luči.

Z izbrano rešitvijo se je skupna nazivna moč razsvetljave zmanjšala na petino, kar pomeni občutno nižje stroške električne energije, letni strošek vzdrževanja pa se je ob 5.880 obratovalnih urah letno zmanjšal na 550 EUR. Ob tem se je osvetljenost povečala z 200 lx na 300 lx. Investicija se bo podjetju povrnila v 15 mesecih.


PRIMERI IZDELKOV

PRIMERI IZDELKOV