HOME > Svetlobne rešitve > Platforma za pametna mesta

Platforma za pametna mesta

ZAGOTAVLJANJE ZAŠČITE, VARNOSTI IN KAKOVOSTI ŽIVLJENJA MESTOM Z UPORABO TEHNOLOGIJE, INFRASTRUKTURE TER ENOTNEGA DIGITALNEGA NADZORA IN SPREMLJANJA

Pametna mesta trenutno predstavljajo velik izziv vladam, zasebnemu sektorju, nevladnim organizacijam in drugim zainteresiranim javnostim, ki si prizadevajo ugotoviti, kako uresničiti vizijo pametnega mesta, ki bi izpolnjevalo njihove potrebe ter bilo skladno z lokalnimi vrednotami. 

Pameten sistem razsvetljave je del platforme pametnega mesta in vsebuje številne senzorje, ki zaznavajo svet okrog sebe in nam posredujejo podatke o dogajanju. Pri pripravi takšnega projekta je ključnega pomena, kako bodo senzorji komunicirali z internetom, kar je odvisno od potreb in omejitev pri posameznem projektu. Prilagodljiva uporaba in odprti standardi omogočajo široko uporabo aplikacij in storitev visoke vrednosti ter zagotavljajo večjo izbiro in nadzor v bogatem ekosistemu aplikacij ter naprav. LUMENIA ponuja odprto platformo, ki jo je mogoče namestiti kot nov sistem ali vgraditi v obstoječo mestno infrastrukturo. 

Večino časa povezava poteka brezžično in vodi do programa za nadzor v oblaku prek ustreznega števila na ulične svetilke nameščenih baznih postaj, ki nam posredujejo podatke senzorjev.  Z uporabo pametnih rešitev v mestih ali kjer koli v okolju lahko s pomočjo analize velike količine podatkov, posredovanih prek povezanih omrežij, izboljšamo splošno delovanje mesta.


Platforma pametno mesto

VAS ZANIMA VEČ? PIŠITE NAM!

Polja označena z * so obvezna.