HOME > Svetlobne rešitve > Platforma za pametna mesta

Platforma za pametna mesta

Pametna mesta trenutno predstavljajo velik izziv oblastem, zasebnemu sektorju, nevladnim organizacijam in drugim zainteresiranim javnostim, ki ugotavljajo, kako uresničiti vizijo pametnega mesta, tako da bi to izpolnjevalo njihove potrebe ter ustrezalo lokalnim vrednotam.

Pameten sistem razsvetljave je del platforme pametnega mesta s številnimi senzorji, ki zaznavajo svet okrog sebe in nam posredujejo podatke o dogajanju. Pri pripravi takšnega projekta je ključnega pomena, kako bodo senzorji komunicirali z internetom, kar je odvisno od potreb in omejitev pri posameznem projektu. Prilagodljiva uporaba in odprti standardi omogočajo široko uporabo aplikacij in storitev pametnega mesta in zagotavljajo večjo izbiro in nadzor v bogatem ekosistemu aplikacij ter naprav. LUMENIA ponuja odprto platformo, ki jo je mogoče vzpostaviti kot nov sistem ali pa jo vgraditi v obstoječo mestno infrastrukturo.

Običajno vzpostavimo brezžično povezavo s programom za nadzor v oblaku prek ustreznega števila na ulične svetilke nameščenih baznih postaj, ki nam posredujejo podatke senzorjev. Sistem omogoča uporabo povezanih uličnih svetilk kot komunikacijskega vozlišča za senzorje, kot so prometni radarji, za povezovanje novih aplikacij, na primer za pametno parkiranje, ali za povezovanje analiz na osnovi podatkov iz sistema razsvetljave z drugimi pametnimi sistemi mesta. Z uporabo pametnih rešitev v mestih ali kjer koli v okolju lahko zmanjšamo svoj ogljični odtis, pri tem pa lahko s pomočjo analiz velike količine podatkov, posredovanih prek povezanih omrežij, izboljšamo splošno delovanje mesta.

Naložbe v človeški in družbeni kapital ter sodobne oblike prevoza in komunikacije so trajnostna odločitev. S povezovanjem pametnih rešitev in trajnostnim razvojem bodo postala mesta bolj inovativna, konkurenčna, privlačna, varna ter prožna. To bo s pametnim upravljanjem naravnih virov, ki zmanjšuje naše vplive na okolje, in z vključevanjem ter zavzetostjo povečalo kakovost življenja. Celosten varnostni in video nadzor je posebej pomemben za zagotavljanje zaupanja ter varnosti. Za preprečevanje terorizma je potrebno varovanje na več ravneh, ki omogoča stalen varnostni nadzor in obvladovanje množic ter dogodkov.


Platforma pametno mesto

VAS ZANIMA VEČ? PIŠITE NAM!

Polja označena z * so obvezna.